A fa- és széntüzelés tilalma a háztartási fűtésben

A fa- és széntüzelés tilalma a háztartási fűtésben

"A fa-és széntüzelés háztartási felhasználásának betiltása annak érdekében, hogy elősegítsék a régi háztartási tüzelőberendezések cseréjét hőszivattyúsra vagy napenergiával történő fűtésére vagy új fapellet-berendezésekre vagy városokban megújuló energiaforrásokon vagy ipari többlethőn alapuló távfűtésre történő cseréjének elősegítése érdekében"

Points

Yes

Ez csak a szegényebbek elleni újabb intézkedés! Nem mindenki tud több milliós hőszivattyús berendezést vásárolni. Azzal a segítik az embereket, hogy betiltják a fatüzelést, hátha akkor megfagynak? :/

A fával való fűtés, mint a fosszilis tüzelőanyagok megújuló alternatívája egyáltalán nem jó, mivel ez a káros részecskék és a fekete korom legnagyobb forrása Európában. Ráadásul semmiképpen sem klímasemleges. Ha fát használunk, akkor azt elsősorban tartós fogyasztási cikkekben kellene használni, nem pedig égetésben. Igazából a fával való fűtés csak akkor elfogadható ha a tüzelőanyag fenntartható forrásból származik, hatékonyan égetik el, és szűrőt vagy szűrőt használnak.

Ez így van persze, de azért nem csak a szegények fűtenek fával. A nagy nappaliban jól néz ki a kandalló, de kintről nézve ez egy egyértelmá szennyezőforrás. Lehetne azon is dolgozni, hogy azok, akik számára nincsen más alternatíva, fenntartható forrásból kapják valahogyan a fát.

Míg a gáz ára erősen támogatott Magyarországon, addig a rászorulók fatüzelése már nem. Ezért is égetnek mindenféle olyan anyagot, amit nem lenne szabad. És persze ezzel leginkább magukat mérkezik. És ezért csak részben lehet hibáztatni őket.

Persze, a kispénzűek meg fagyjanak meg télen??? akkor adjon az EU több támogatást, hogy még több helyen lehessen korszerűsíteni

Nagyobb népességkoncentráció mellett, központi helyen egyértelműen tiltani kellene a korszerűtlen fűtést és ezt hatóságilag érvényesíteni is. Emellett a zöldhulladék elégetését is fel kellene számolni végre, helyette egy lomtalanításhoz hasonló rendszerben többször és központilag kellene gyűjteni a tiszta kerti hulladékot komposztáláshoz, ami részlegesen működik önköltséges alapon vagy akár ingyen is néhány helyen. Ezek viszont településmérettől függően központi támogatást is igényelnének.

Állam nélkül nincs oktatás, oktatás nélkül nincs felemelkedés, felemelkedés nélkül nincs változás. Mobilitás nélkül nincs tőke, tőke nélkül nincs fejlődés, fejlődés hiányában nem javul a mentalitás. A mentalitás változása nélkül pedig a rossz praktika tovább hagyományozódik. A társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése a kormány és az egyén közös feladata mindenkor.

NO!

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information