A légszennyezés káros hatásainak tudatosítása

A légszennyezés káros hatásainak tudatosítása

A szennyezőanyag-kibocsátás korlátozására irányuló bármely intézkedés sikeréhez az szükséges, hogy a polgárok elfogadják azt, ami viszont feltételezi a szennyezőanyag-kibocsátás fő mozgatórugóinak helyes megítélését. Megfelelő kommunikációs stratégiákra van szükség, amelyek több célt is érintenek. Egyrészt a tudományos közösségnek megfelelő formátumban kell a tudományos információkat a politikai döntéshozók és a nyilvánosság számára egyaránt rendelkezésre bocsátania. Másrészt, ugyanilyen fontos a média szerepe abban, hogy reflektorfénybe állítsa az olyan kulcsfontosságú/hatásos kérdéseket, mint a környezeti kérdések, és az információkat az emberek számára könnyen érthető módon állítsa elő.

Points

Teljesen egyetértek. Sajnos nagyon sokan még mindig legyintenek a levegőszennyezéssel kapcsolatos figyelmeztetésekre és nem veszik komolyan a közvetett és közvetlen hatásait... Érdemes lenne kisebb településeken ezzel kapcsolatos interaktív és vonzó programokat szervezni a lakosság számára.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information