A kiscsomagszállítás utolsó kilométerének karbonmentesítése

A kiscsomagszállítás utolsó kilométerének karbonmentesítése

A kiscsomagkiszállítás egy része a GLS és a Hajtás Pajtás együttmáködése révén Budapart Belvárosának jelentős részén biciklin és triciklin történik. Furgonok csak egy átmeneti raktárig viszik be a csomagokat, onnan már ezekkel az eszközökkel továbbítják azokat. Ezt a megoldást az egész városra ki lehet terjeszteni átmeneti raktárakkal rozsdaterüeleteken, önkormányzati épületekben stb. Budapesten nagyon kevés a teherszállítás számára fenntarott parkolóhely, és a használatuk kaotikus. Több parkoló kijelölésével és a használatuk megszervezésével felszámolható a konfliktus a forgalom és a szabálytalanul parkoló zállítók között. Minél több árut szállítanak ki csomagpontra és nem házhoz, annál kisebb a széndioxid-kibocsátás. Tudatmódosítási feladat az embereket rábeszélni, hogy ne haza rendelejenek, hanem a szomszédos csomagpontra.

Points

Én is mindig csomagpontra rendelek: nem kell adott helyen, adott időben lennem, azaz sokkal rugalmasabb, ráadásul a legtöbb csomagpont maxmimum 5-10 perc sétával is útbaejthető (pl. munkából hazafelé menet vagy boltba menet stb.) Viszont a legtöbb boxba/ csomagpontba ugyanannyiba kerül a szállítás, mintha címre szállítanának, így teljesen érthető módon az emberek inkább adott címre kérik a csomagot.

Nem kell lesnem, hogy mikor érkezik meg a futár, akkor veszem át a csomagot, amikor nekem megfelel.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information