Közösségi együttműködés

Közösségi együttműködés

Konzultáció a közösségekkel az olyan problémák meghatározása érdekében, mint például a rossz levegőminőségű iskolák, amelyek javítását célzó intézkedésekkel lehet elérni. Hasonlóképpen, az iskolák körüli utak és zöldterületek megtervezése is javíthatja a levegő minőségét. A közösségi kutatókkal való együttműködés hatékony módja a helyi összefüggések megragadásának és a közösségek igényeinek megfelelő, egészségesebb városi terek létrehozásának.

Points

agree, citizens need to be actively involved

Ezekre a kezdeményezésekre nagyon nagy szükség lenne. Az emberek aktív részvétele és az "alulról" induló szemléletformálás nélkül jó eséllyel nem lehet vagy nagyon nehéz lesz komolyabb változásokat elérni. Ha ezek a folyamatok időben el tudnának indulni, akkor nem kéne megvárni, míg valódi kisebb nagyobb katasztrófákon keresztül maga a környezet kényszeríti ki a változást.

Szerintem vannak erre vonatkozó törekvések, csak sokan nem vesznek részt az ilyen konzultációkon, mert nem látják értelmét. Olyan példákat kellene felhozni ezen események meghirdetésekor, amelyek a közösségi megbeszélések hatására valósultak meg, ez talán ösztönözhetné a részvételt. :-)

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information